6 Mayıs 2009 Çarşamba

Artık son duraktalar...


Pembeler sonunda son yerlerine, yerleştiler. Gübre ve orman toprağı ekleyerek hazırladığım karışım toprakla bu sabah yeni yerlerine geçtiler. Artık bu saksılar içinde büyümeye, çiçeklenmeye ve meyve vermeye başlayacaklar.

Biraz daha büyüdükleri zaman saksılarını açıp, toprak ilave edeceğim. Saksılarım şimdilik çok pratik görünüyor. İnşallah memnun kalırım. Olmadı, Rasim Bey'in önerisini uygulayacağım, o da çok pratik bir fikir.

7 yorum:

  1. Aslı hanım çok güzel gözüküyorlar. elinize sağlık. bu arada size bir sır vereyimmi. mercimek işe yarıyor galiba :)dibine mercimek koyduğum fide aldı başını gidiyor. çiçeklenme meyveye dönüşme aşamalarınıda gözlemledikten sonra guruba tavsiye edeceğim. 1-2 saksıda sizde deneyin isterseniz.

    YanıtlaSil
  2. rasim bey tam zamanında imdad yetişti. bu hafta sonu bahçeye toprak geliyor. pazar günü hummalı çalışma var. benim fideler de balkonda biraz mora çaldığı için hemen mercimekli takviye yapılacak :)

    YanıtlaSil
  3. Hiç sormayın bu haftasonu hemen hazırlayıp saksılarıma ilave edeceğim.

    YanıtlaSil
  4. Asli'cim, bu saksilar son yerleri demissin. Bunlar sanki poset gibi duruyor. Ben mi yanlis anladim ya da goruyorum?

    YanıtlaSil
  5. Pınarcım, evet son yerleri dedim, boyları 1o cm. kadar kısa ama enden yeteri kadar geniş. Ama epey dayanıklılar. Eğer tutmayan fideler filan olursa o kadar saksıyı saklamak çok zor, o yüzden bunları tercih ettim. Bunları toplayıp katlayıp saklayabiliyorsun. Bakalım iyi mi, kötü mü yaptım? bir süre sonra anlayacağım. Balkonda olunca da böyle sorunlar oluyor işte. İnşallah seneye bahçede olacaklar!..

    YanıtlaSil
  6. Aslı Hanım merhaba bende PDA ya üye oldum heyecanla bütün blogları okuyorum. benimde pembe domateslerim olmasını çook istiyorum. bi önceki postta demişsiniz ki 10 tanesini ayırıp geri kalanı dağıtacağım.. Eğer hala şansım varsa bi tanesini de ben rica edebilirmiyim.
    Sevgiler Gülseren

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar A*D*A*,
    Ben o yazı, yayınlandıktan birkaç gün sonra tatile çıktım. Küçüçük poşetlerde bozulmasınlar diye de onları dağıttım. Hatta giderken balkanuma sığmayan birkaç tanesini de Bodrum'da yaşayan arkadaşlarıma götürdüm. Elimde hiç kalmadı çok üzgünüm. Keşke daha önceden haberim olsaydı.
    Kusura bakmayın lütfen.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil